טיפים חשובים לפתיחת עסק
בימינו, הכלכלה היא כבר לא מה שהייתה פעם ואנשים רבים מנסים את כוחם בתור עוסקים עצמאיים. עסקים פרטיים רבים נכשלים ונופלים, ומשאירים את בעליהם בחובות רבים. הסיבות לכישלונות אלה הן רבות ומגוונות – מכניסה לשוק רווי במוצרים דומים ועד תכנון עסקי לא נכון. כתבנו עבורכם חמישה טיפים חשובים שעליכם לזכור לפני שאתם פותחים עסק משלכם. זכרו את חמשת הכללים והזניקו את העסק שלכם להצלחה.
1. בדיקת השוק – הדבר הראשון עליו אתם צריכים לחשוב הוא לא בהכרח "מה אנשים רוצים" אלא "מה אנשים צריכים". אפשר לחלק את כל הרעיונות הטובים לשני סוגים:
כדי להבין איזה סוג של רעיון יש לך, שאל את עצמך את שלוש השאלות הבאות:
האם המוצר עוזר למישהו לבצע פעולה מסוימת יותר בקלות? האם השירות גורם לעבודה או למטלה של אדם מסוים להפוך לפשוטה יותר?האם המוצר חוסך למישהו זמן או כסף? האם השירות יאפשר לאנשים לעשות משהו ביתר יעילות?מה יש בסביבתי? ללמוד ולהכיר היטב את הסביבה העסקית, את השוק, את המוצרים, הספקים, המתחרים, הלקוחות. ללמוד מהם צורכי הקניה של הלקוחות הפוטנציאלים והאם העסק שאני חושב עליו עונה על צרכים כלשהם.
2. עסוק בתחום בו אתה מבין – לא כל רעיון אותו תעלה יהיה הרעיון הנכון בשבילך. כן, זה יכול להיות רעיון מצויין, אך יכול להיות שאתה אינך האדם הנכון לעמוד בראש חברה שתייצר אותו.
היזם צריך לבדוק עם עצמו בכנות האם הוא/היא מתאים/ה להקמת עסק, האם יש לו/לה את התכונות הנדרשות כגון: חריצות, עירנות, שאפתנות, יכולת קבלת החלטות עצמאית, אסרטיביות… האם יש לו/לה משאבים אישיים: כישורים, מקצוע, תחביב, קשרים ויכולות אשר יאפשרו לו/לה לנהל את העסק במציאות כל כך תחרותית?
לכולם יש רעיונות. אנשים מצליחים לא נמדדים בכמות הרעיונות המקוריים אותם הם מעלים, אלא ביכולתם לבצע את אותם הרעיונות.
3. מימון – רעיונות באים בחינם, הביצוע כבר עולה כסף. זה הזמן לגייס מימון. באמצעות הון עצמי, משפחה, מכרים וכן הלוואות מקרנות ומבנקים ,
הקמת עסק חדש דורשת בסיס כלכלי. ב"בסיס כלכלי" הכוונה היא לא לסכום כסף שנחסך, אלא לתזרים מזומנים. הקמת עסק על בסיס סכום קבוע של כסף שנחסך היא החלטה לא אחראית ומסוכנת. שמור על העבודה הקבועה שלך והמשך לקבל משכורת והטבות. הביטחון הכלכלי יעזור לך להגיע להחלטות נבונות יותר בקשר לעסק שלך
4. תוכנית עסקית – בדיקת עלויות. לא משנה עד כמה מקורי ומחדש הרעיון שלכם. לפני שאתם קופצים למים העמוקים אתם חייבים לבדוק את כל המשתנים. חשבו על הוצאות הייצור או הביצוע של הרעיון, בדקו את עלויות התקורה – חשמל, מים, שכר דירה וכדומה. קחו בחשבון את המשכורת שלכם ואת עלויות הייצור. חשבו מראש כמה מכירות תאלצו לעשות באופן שוטף כדי לייצר רווח. בסופו של דבר, אתם מתחילים עסק חדש, לא תחביב חדש. המספרים חייבים להסתדר.
5. שיווק ופירסום – הלקוחות הם הסיפור החשוב של העסק הזה! צריך ללמוד לגייס לקוחות חדשים , ותמיד לשמור ולטפח גם את הקיימים.
כמה מילים לסיכום
אנשים רבים חולמים על הקמת עסק פרטי, מתוך רצון להפסיק לעבוד קשה בשביל רווח של מישהו אחר. מעט מאוד אנשים הולכים ועושים את הצעד הגורלי ורק בודדים מתוכם שורדים.
הדרך אמנם נראית ארוכה-אך ככל שתתכוננו לה יותר ותזרעו את הזרעים,בסוף תקטפו את הפירות וזה יהיה שווה את המאמץ.
בהצלחה.